La plaça Alfons XII de Tortosa va viure una de les concentracions més multitudinàries en protesta per l’empresonament dels líders polítics del procés des de que els Jordis van entrar a la presó fa quasi mig any. Més de mig miler de persones van respondre a una doble convocatòria.

Primer, a la de Iaies i iaios per la llibertat i els drets humans de Tortosa. Un col·lectiu de jubilats que, a imatge del que hi ha a Reus, es manifestarà setmanalment a les 8, just quan el veí d’aquesta mateixa plaça interpreta el Cant dels Ocells amb el seu saxo. Asseguren que són un moviment transversal que només els uneix la defensa de la democràcia.

L’Assemblea Nacional Catalana de Tortosa va convocar també la seva concentració dels dilluns a plaça Alfons XII, sumant encara més gent. Entre ells, representants de l’ajuntament. L’alcaldessa, Meritxell Roigé va anunciar que els municipis de l’AMI preparen accions per demostrar que “no s’han produït situacions de violència a Catalunya”, en contra del que recull el jutge Llarena en el seu escrit d’acusació.

La lectura del manifest va anar, en aquest cas, a càrrec d’una representant del CDR de Tortosa que va cridar a la vaga general d’una setmana i, textualment, “ensorrar l’economia”.

Periodista.