Cares llargues. Molt enuig. I incredulitat màxima entre els assistents. La concentració ciutadana d’aquest vespre a Tortosa ha aplegat mig miler de persones a la plaça de Mossèn Sol, al Rastre, indignats amb la decisió d’empresonar els cinc diputats que avui estaven citats al Tribunal Suprem, entre els quals, la xertolina Carme Forcadell.
Els discursos han mostrat contundència contra el que qualifiquen com una onada repressiva majúscula de l’Estat.

La diputada jesusenca, Mònica Sales, ha reclamat fermesa a la ciutadania, i unitat d’acció als partits catalans, per mostrar una resposta ferma i a la vegada assenyada. Pel que fa a la segona sessió del ple d’investidura, que està convocada per dissabte al matí, Sales desconeix si es mantindrà.

L’alcaldessa de Tortosa ha fet una crida a la ciutadania per mostrar el rebuig contra la mesura durant els pròxims dies, amb serenor.

El clam dels ciutadans convocats ha cridat per la llibertat dels presos polítics, per la unitat dels partits sobiranistes i, de manera insistent, per la convocatòria de la vaga general.

Periodista.