El regidor German Ciscar presentarà, al proper ple del mes de març d’Amposta, una moció per demanar a l’Ajuntament d’Amposta la creació d’uns ajuts econòmics dirigits als malalts de
càncer que estiguin en tractament i tinguin uns ingressos inferiors al salari mínim interprofessional.

“25.000 pacients cada any són diagnosticats de càncer i cauen en risc d´exclusió social. L’impacte econòmic en les famílies és molt greu. Cada any, 9.832 persones s´enfronten a un càncer mentre estan desocupats, una situació que condiciona radicalment la seva malaltia. A més, la meitat tenen les prestacions esgotades, i no reben cap tipus de remuneració”, assegura Ciscar, que recorda que 3744 pacients de càncer viuen en menys de 710 euros al mes, i amb despeses de 200 i 300 euros en medicaments vitals per controlar les seqüel·les.

Per Ciscar, hi ha tres grups de risc: autònoms, aturats i les persones que reben un salari inferior al salari mínim interprofessional (SMI). “La solidaritat ha de ser la nostra ensenya, demà podem estar qualsevol de natros en aquesta situació de vulnerabilitat.No podem permetre que veïns nostres passin per aquesta malaltia i per falta de recursos no puguin obtenir les medicines que necessiten per pal·liar les seqüeles i "guanya una mica de qualitat de vida”, conclou.

Autor:

Periodista.