La batalla entre la milícia partidària de Carles III i les tropes lleials a Felip V de Borbó va protagonitzar el punt central de la jornada de recreació històrica que, un any més, ha tingut lloc aquest cap de setmana a les avançades de Sant Joan. El conegut com Setge de Tortosa va esdevindre un dels moments destacats de la Guerra de Successió, i va suposar la caiguda de la ciutat al 1708, just després de Saragossa i Lleida. L’associació Miquelets de Catalunya ha tornat a recrear aquell moment històric, amb una batalla fluvial per l’Ebre i dos batalles al conjunt emmurallat. A la primera d’aquestes, dissabte a la tarda, els Miquelets van poder aturar l’avenç dels borbònics. A la segona, diumenge al matí, la pluja de projectils va fer recular els partidaris de l’arxiduc Carles, els va forçar a capitular i entregar la ciutat als enemics.

En aquesta ocasió, com a novetat, la recreació va comptar amb la presència d’unitats de cavalleria, que van carregar en diverses ocasions contra les línies rivals. Coincidint amb aquestes jornades es va dur a terme una visita guiada a una de les fortificacions de la ciutat, el castell de Tenasses, situat dalt del barri de Remolins.

Periodista.