Després de caure estrepitosament a la pista del Barberà Team el passat cap de setmana el Cantaires Tortosa afronta la visita del Sant Josep sense crèdit d’error. L’única alegria ha estat el poder conservar el coeficient particular favorable en cas d’empat.

Els tortosins han caigut a les posicions de promoció de descens i es fa urgent la victòria per no veure agreujada encara més la seua continuïtat a la Lliga EBA.

El tècnic Xose Leyenda reconeix que va ser un cop dur moralment però insisteix que resten sis partits fins a final de temporada i s’ha de ser optimistes. La tranquil·litat que hagués donat mentalment la victòria s’ha esvaït i s’ha de mirar d’afrontar el proper repte amb garanties, tot i ser complicat al tractar-se del quart classificat de la lliga. El Tortosa porta sis derrotes seguides davant la seua afició.

El dèficit està en que són l’equip que ha rebut més punts de la competició amb 1662 que contrasta amb el fet de ser el cinquè millor atac de la lliga.

El conjunt badaloní que dirigeix Sergi Vives es va imposar als de la capital del Baix Ebre a la primera volta del campionat per 102 a 76, sent l’únic equip capaç d’anotar més de cent punts en contra dels roig-i-blancs.

La clau serà baix dels taulers on el rebot pot jugar una basa determinant per la sort del partit. En aquest sentit les estadístiques marquen un desavantatge notori per als de la capital del Baix Ebre, amb els pivots William Truss i Antonio Ruiz destacats sota els taulers.

A la vegada miraran de contenir els llançaments del seu màxim anotador Gerard Blat i el segon anotador el nord-americà Truss. Els de Badalona porten tres desplaçaments consecutius sumant la victòria.

Els horaris de la jornada:

Obrirà la vint-i-unena jornada de lliga el Sant Adrià-Arenys Bàsquet dissabte a les sis de la tarda. Quatre són els compromisos que s’avancen a dissabte, destacant el Bàsquet Girona-Barberà Team a dos quarts de nou. Per diumenge tres partits ressaltant el Basquet Menorca-Bàsquet Roser a dos quarts d’una. Tancarà la jornada el transcendental partit del Cantaires Tortosa davant el Sant Josep a partir de les set del vespre.