Enmig de totes les veus que reclamen la dimissió o destitució dels càrrecs que ostenta l’exdirector general d’Hisenda Lluís Salvadó, per la polèmica conversa telefònica intervinguda, també n’hi ha algunes que surten en defensa del polític de la Ràpita: el president de la federació republicana a les Terres de l’Ebre, Alfons Montserrat, tanca files amb Salvadó a qui avalen, diu, molts anys de treball.

La federació d’Esquerra Republicana a l’Ebre confia que la direcció nacional del partit tinga en compte la llarga trajectòria de Lluís Salvadó i la dedicació que ha fet durant 30 anys al partit, a l’hora de prendre una decisió per les paraules desafortunades que va expressar en una conversa telefònica privada, filtrada a un mitjà de comunicació. El president territorial remarca els valors irreprotxables de Salvadó i cenyeix els comentaris sobre les dones a una conversa distesa feta amb un amic. D’altra banda, Montserrat denuncia la utilització que l’Estat espanyol ha fet d’unes escoltes telefòniques, que res tenen a veure amb el fet investigat.

Mesures disclipinàries

De moment Lluís Salvadó no haurà de dimitir per la polèmica conversació masclista filtrada per Antena 3. L’executiva d’Esquerra Republicana va deliberar ahir una resposta i ha decidit aplicar el codi de conducta intern. Obriran un expedient informatiu i serà el Comitè de Garanties qui proposarà, si s’escau, les mesures disciplinàries.

Segons els estatuts, desprestigiar el partit amb opinions contràries a la ideologia de la formació pot comportar una suspensió de militància de fins a dos anys. En tot cas, la Executiva Nacional,  tindrà la ultima paraula i ja han dit que tindran molt en compte els 30 anys de trajectòria impecable, diuen, de Salvadó al servei del partit i al país.

Periodista.