El Club Patí l’Aldea s’ha proclamat campió d’Espanya al campionat celebrat a Avilés (Astúries). Els patinadors i patinadores aldeans han dominat la prova amb l’espectacle “Doma’m” per davant del vigent subcampió del món el PA Maçanet. Amb aquest triomf es guanyen el bitllet per participar a l’europeu i al proper Mundial de França.

El grup xou petit del Club Patí l’Aldea ha sumat un nou èxit al seu palmarès, proclamant-se campió d’Espanya a la prova disputada a la població asturiana d’Avilés i en la qual set dels vuit primers classificats han estat equips catalans. Era la dissetena edició del campionat estatal.

Les deixebles de Manel Villarroya han executat la coreografia “Doma’m”, un espectacle que combina les regnes i els caballs són una metàfora que representa la part més salvatge i el domini del ser humà, que serà apaciguat per l’amor verdader, havent renovat en un 50 % l’equip.

Els de l’Aldea afrontaven aquest campionat amb il·lusió i la màxima motivació després d’haver-se proclamat campions de Catalunya. Han obtingut 89,600 punts i han derrotat al vigent subcampió del món el PA Maçanet amb l’espectacle ‘Rat Lab’ que ha estat valorat amb 88,700 punts. El podi l’ha completat el CPA Gondomar gallec amb 87,600 punts a la seua coreografia “Expediente Alice”.

La classificació ha quedat completada pel FD Cassanenc en quarta posició amb 84,600 punts, l’AP Lliçà de Vall cinquè amb 82,000, el CP Matadepera sisè amb 81,400, el CPA Tona setè amb 80,000, el CPA Vilanova vuitè amb 78,500, mentre el PA Figueres ha estat onzè classificat amb 72,700.

Tant el CP l’Aldea com el PA Maçanet s’han classificat directament per disputar l’Europeu que se celebrarà a Lleida com el Mundial que es farà a França.

Era la primera jornada del campionat d’Espanya, que dissabte entre les 17 i les 20’45 hores donarà pas als grups de xous grans. Hi ha nou catalans, entre els que destaca el vigent campió del món, d’Europa i d’Espanya el CPA Olot; el CPA Girona, vigent subcampió del món, de l’europeu i estatal; el Reus Deportiu, el PA Masnou, el CPA Tona, l’AE Fornells, el PA Malgratenc, el PA Figueres i el Lleida PAC Esportiu.