L’acreditació AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració, que identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu per als seus usuaris, a més de disposar d’unes correctes condicions higienicosanitàries.
Així a partir d’una revisió dels menús i una adaptació als criteris proposats, es garanteix una oferta gastronòmica basada en l’ús de l’oli d’oliva, l’abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals.
Actualment, a les Terres de l’Ebre hi ha acreditats establiments en 11 municipis, que poden oferir menús mediterranis a més de 1.500 comensals diaris entre restaurants, menjadors laborals i albergs juvenils.
En concret, s’han acreditat AMED més de 550 establiments en 140 municipis amb capacitat per oferir alimentació mediterrània a més de 87.000 comensals a tot Catalunya.