Amb la intenció de posar més en relleu el passat ferroviari a Móra la Nova, l’Associació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial del municipi ha convertit els Dies del Museu amb les noves jornades de la Festa del Tren. La principal novetat serà la implicació del teixit associatiu local del municipi i una obra teatralitzada d’una de les seqüències més habituals del temps en que es va crear la línia dels directes.

Les novetats d’aquesta festa, que començarà divendres,  també es faran notar amb l’evolució del projecte de “Lo Caspolino” que avança i es marca com a data límit el 2019 per posar-lo en funcionament.

Més de 20 ajuntaments i entitats donen suport al projecte del tren turístic. La Federació Europea de Ferrocarrils també ha seguit el desenvolupament de molt a prop i confia amb la repercussió que això pot tenir en l’economia territorial. 

L’entitat que gestiona el projecte aviat comptarà amb dues noves locomotores elèctriques, rehabilitaran tres vehicles més de viatgers i esperen una subvenció o altres fonts de finançament per cobrir la restauració de la locomotora de vapor ‘Mikado’. 

https://youtu.be/Gj9mtNmXXfI

Autor:

Comunicador.