Tots ells van compartir una jornada plena d’activitats, amb jocs de fusta gegants per a tots els infants, un concurs de fotografies a Instagram o un refrigeri per a tots els assistents.

La celebració es va fer extensiva a alumnes, exalumnes, pares, mares, mestres, exmestres, i altres membres de la comunitat educativa, a més dels alcaldes i els regidors d’ensenyament dels dos municipis, la directora del Servei Educatiu de la Ribera d’Ebre i les presidentes de les AMPA. De fet, alguns antics mestres es van desplaçar a Riba-roja fins i tot des de Castelló.

Segons la directora de l’escola Sant Agustí, Leonor Cervelló, “hi va haver molt bona resposta per part de tothom” i “l’exposició de fotos dels 10 anys d’història de la ZER va ser tot un èxit, ja que alumnes i exalumnes es van poder veure de petits i grans, i van descobrir imatges que no havien vist mai”, assenyala.

Un camí profitós

Cervelló apunta que l’inici de la ZER Ebre no va ser fàcil, i és que “vam emprendre un camí que al principi ens va costar seguir a causa de la diferència entre les escoles i els pobles”. Finalment, però, “el projecte ha donat els seus fruits i ara anem tots a l’una. Comptem amb un bon equip de mestres i això comporta bons resultats tant educatius com personals”, exposa orgullosa.

En la mateixa línia s’expressa l’alcalde, Antonio Suárez, que destaca el bon ambient que es va viure a la festa i indica que el funcionament de la ZER “permet optimitzar recursos econòmics i humans”, alhora que, “millora la qualitat educativa”.

També Francesc Esteve, regidor d’Educació, destaca que “després de deu anys de feina ben feta i esforç en l’àmbit educatiu, es veuen els resultats en petits grans actes com aquest”. En definitiva, “una jornada de famílies i escola en un ambient càlid i proper, uns valors que es treballen a la ZER i que de ben segur seguiran treballant”, finalitza.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez