El Grup Balfegó, companyia especialitzada en pesca i comercialització de tonyina vermella, inaugurarà el proper dia 29, a Barcelona, el primer espai del món dedicat en exclusiva a aquesta espècie. Anomenat Tunateca Balfegó Espai Gastronòmic, i ubicat en ple centre de Barcelona, es tracta d’un concepte totalment nou, ja que agrupa per al visitant, degustació, cultura i informació sobre aquesta espècie, així com el coneixement del Grup Balfegó i el seu concepte sostenible sobre aquesta pesquera, a la qual es dedica des de fa ja cinc generacions.
Tunateca Balfegó Espai Gastronòmic de Barcelona, ubicat a Diagonal-Muntaner, és el primer d’aquests espais que el Grup Balfegó vol anar expandint per diferents ciutats dels països en els quals actualment comercialitza el seu producte. El nou local ocupa una superfície de 300 metres quadrats i és el resultat de dos anys de treball. En el seu desenvolupament, Balfegó ha comptat amb l’assessorament i col·laboració d’importants xefs i professionals de diferents àmbits, com ara el de la nutrició, per poder oferir al visitant una experiència única.
Concepte pioner
El nou espai és un concepte totalment pioner, ja que, al marge dels aspectes gastronòmics, els clients podran aprendre l’activitat de pesca sostenible del Grup Balfegó, conèixer la traçabilitat del seu producte, així com la transparència que aplica aquesta empresa en tot el procés, que abasta des del mar fins al plat del consumidor final. Per tant, l’objectiu, a més de la degustació de tonyina vermella, és també el de contribuir a conscienciar sobre el consum responsable d’aquesta espècie.
Tunateca Balfegó Espai Gastronòmic també difondrà el treball que realitzen destacats xefs de tot el país amb la tonyina vermella Balfegó. De fet, el nou local vol esdevenir una plataforma capaç d’actuar com a prescriptor dels seus restaurants, una vegada que els clients han pogut conèixer el producte, el seu origen, la cultura al voltant d’ell i degustar-lo. De fet, al local es podran degustar diferents propostes ideades per diferents xefs a partir d’aquesta matèria primera i amb diferents tècniques i preparacions.
Al local també es desenvoluparan diverses activitats, com ara tasts, classes de cuina o ronqueo de tonyines, amb l’objectiu de difondre la cultura sobre aquest producte i els valors del Grup Balfegó entorn d’ell.
Segons la família Balfegó, “volem que degustar la nostra tonyina vermella sigui una experiència única, no només pel seu sabor i qualitat, sinó també per tota la tasca que no es veu. Balfegó Tunateca Espai Gastronòmic és un vehicle per mostrar els valors, el treball i el coneixement del Grup Balfegó sobre la tonyina vermella i tractar de transmetre aquest esperit que ha estat el que ha guiat a cinc generacions de pescadors”.