El concurs ha estat organitzat per l’Associació de Venedors del Mercat i forma part del seguit d’activitats, organitzades per l’ajuntament en motiu de les festes nadalenques. L’associació l’Àngel Apasa d’Amposta ha volgut col·laborar amb els premis i aquests han estat molt disputats entre els quatre finalistes. El jurat però, ha escollit com a guanyador els canalons de confit d’ànec amb bolets guarnit amb beixamel de bolets de la cuinera Teresa Garcia.

https://www.youtube.com/watch?v=uM9QcP377BE

Un altre dels productes estrella d’aquests Nadals són els llagostins. Tot i el mal temps d’aquesta setmana, que els ha impedit sortir a la mar alguns dies, els pescadors de la Ràpita capturen durant el mes de desembre el 10% de tot l’any i com és habitual, el preu ha anat augmentant en els darrers dies, però es pot comprar per menys de 30 euros el quilo. 

El secretari de la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita Verge del Carme, Joan Balagué, ha destacat que tot i aquest augment, “és un preu que al mercat no suposa, per la qualitat del producte de què es tracta, d’un preu molt elevat i fa que totes les taules puguen tindre un llagostí, un producte festiu, de qualitat i molt bo”. Tot i no suposar una gran despesa, alguns dels consumidors han sigut previsors i han comprat dies abans el marisc per evitar l’augment de preus.

https://www.youtube.com/watch?v=f1PatTmhzPw

Per acompanyar els canelons, els llagostins o qualsevol altre àpat és imprescindible un bon vi. La denominació d’Origen Terra Alta serà una de les protagonistes aquest cap de setmana en moltes taules de les Terres de l’Ebre. La qualitat i la varietat de propostes ha convertit el vi d’aquesta comarca en un dels més apreciats pels consumidors.

El somelier de la vinoteca Tannins, Jordi García, recomana per als aperitius el cava del Penedès  Vendrell Olivella Brut Nature, ja que “la garnatxa perquè és una varietat que té cos, no és  lleugera i té el seu grau alcohòlic important, però com és molt fresc ,resulta lleuger i no es fa pesat”. Per als entrants recomana el Ventuno Rosat del celler Bernaví de Vilaba dels Arcs i el vi Ilercavonia del Celler Altavins, per a les carns blanques; ja que “el tòpic de el vi negre per a les carns i el blanc per al peix es pot trencar i aquest vi es perfecte”. El somelier també recomana el vi Sanf de Corb del celler Frisach de Corbera d’Ebre per a la resta de carns i la mistel·la negra Llàgrimes de tardor per a les postres.

https://www.youtube.com/watch?v=bAk3pI2kgnw

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez