Vicent Guimerà, xef i propietari de L’Antic Molí d’Ulldecona, suma un nou reconeixement, ja que en el darrer Fòrum Gastronòmic de Barcelona, celebrat el passat mes d’octubre. Va ser escollit Cuiner de l’Any. La creativitat en la seua cuina amb els productes de proximitat com a ingredients principals l’ha fet mereixedor de la seua primera estrella Michelin. “És un premi al bon fer i al producte de les terres de l’Ebre, així com l’aposta pel ‘slow-food'”, va remarcar Guimerà.
El Xerta Barcelona, el nou restaurant del xef aldeà, Fran López, també ha aconseguit la seua primera estrella Michelin. Però no és la primera per a López, ja que el restaurant VillaRetiro de Xerta, on també està al capdavant, ha revalidat l’estrella Michelin. Es converteix així en el primer cuiner ebrenc amb dos estrelles al seu abast. A través de les seues xarxes socials, el xef ebrenc s’ha mostrat molt agraït: “Moltes gràcies a tots amics i clients!! Aquestes dues estrelles representen el treball i les grans matèries primes de les Terres de l’Ebre!!”
El restaurant Les Moles d’Ulldecona, capitanejat als fogons pel xef Jeroni Castell ha estat l’altre restaurant en revalidar l’estrella Michelin. En una piulada des del compte de Twitter de Les Moles han expressat la seuaalegria per l’estrella, però també perquè a partir d’ara Ulldecona és un municipi de referència gastronòmica. “Molt contents per entrar al quart any consecutiu amb #EstrellaMichelin. Ens felicitem també que Ulldecona tingui dos restaurants amb Estrella”, apunten.
D’altra banda, Martín Berasategui ja compta amb vuit estrelles Michelin i és el primer cuiner que aconsegueix tenir dos restaurants amb tres distincions: Martín Berasategui a Lasarte-Oria i, ara, Lasarte Barcelona. La tercera estrella al restaurant de Barcelona li ha donat un dels seus deixebles i exalumne, Paolo Casagrande.