Els premis, que organitza la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa i compten enguany amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Ràpita, s’atorguen en les modalitats d’Internacionalització, Innovació, Millor trajectòria, Responsabilitat Social i Emprenedoria, i inclouen dos reconeixements a dos entitats per les seves iniciatives. El Col·lectiu de Cuina de La Ràpita cuinarà el sopar en l’acte d’entrega.

El jurat, constituït pel president i vicepresidents de la Cambra, la Diputació de Tarragona, el departament d’Empresa i Coneixement, ACC10, la Universitat Rovira i Virgili, i representants de les patronals, ha decidit atorgar aquests premis a les empreses que han demostrat i aconseguit destacar per les seves estratègies empresarials al llarg de la seva trajectòria.

“És una nit per lliurar un reconeixement merescut a les empreses que amb el seu esforç fan possible que la seua continuïtat sigui més productiva dins d’un món globalitzat cada vegada més competitiu”, ha afirmat José Maria Chavarria, president de la Cambra. Per la seva banda, l’alcalde de La Ràpita, Joan Caparrós, ha agraït a la Cambra el fet que enguany el municipi hagi estat escollit per acollir l’acte d’entrega, valorant l’estrena col·laboració establerta amb l’ens cameral en diversos projectes de dinamització empresarial. Caparrós ha destacat que els premis “busquen ser la trobada de l’empresariat ebrenc” i són un “reconeixement a l’excel·lència de les empreses ara que més que mai necessiten aportar aquesta mena de valor afegit, com també apostar pel talent del seus treballadors, per diferenciar-se”.

Els premis representen una fulla d’acant, i està inspirada en la decoració de la barana de l’escala principal de la Casa Brunet, seu de La Cambra. L’artesà barceloní i resident a Tortosa Manel Romero, amb més de trenta cinc anys d’experiència professional com a mestre orfebre, ha estat l’encarregat de realitzar les peces dels Premis. La fulla d’acant té un significat de triomf, d’èxit important, assolit superant dificultats i adversitats, amb lluita i esforç.

A continuació de l’entrega dels guardons, que començarà a les 20 hores, tindrà lloc un sopar a càrrec del Col·lectiu de Cuina de la Ràpita, on nou restaurants cuinaran productes autòctons, en una magnifica demostració gastronòmica. 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez