Aquest però no és l’únic problema al qual s’han d’encarar ara els apicultors. La proliferació de mels a baix preu i, segons asseguren, de dubtosa qualitat, especialment les provinents de la Xina, amenacen el futur del sector apícola. Rafel Muria, de l’empresa Mel Muria del Perelló, ha assegurat que “a vegades comprem un producte que ens creiem que és un producte que és de qualitat, però en realitat és xarop de panís”. Lamenta que molts cops se’ls enganya els consumidors “quan es compra un producte és perquè creus que t’ha de fer un benefici, però a vegades això no és així” ha afegit Múria.
Actualment, les mels provinents de la Xina són més habituals en els nostres supermercats i és per aquest motiu que els productors reclamen segells de qualitat amb la Marca Reserva de la Biosfera. “Com més segells porti i més qualitat garantisca el consumidor final diferenciarà el producte de qualitat i del que no en té”, ha destacat Rafel Muria.
https://www.youtube.com/watch?v=TSzb8EBxmd8