Les sessions ja s’han iniciat amb la idea que els professors de l’Institut Terra Alta ampliïn els coneixements que ja imparteixen en el cicle formatiu de gestió administrativa orientat expressament a l’àmbit vitivinícola i l’enoturisme. Pel que fa a la formació que, en aquests moments, Rius & Rius ja presta al professorat de l’Institut Terra Alta, es parla d’assumptes tan diversos com ara: les operacions de gestió administrativa en l’àmbit vitivinícola, els registres i declaracions d’un celler, les obligacions en matèria mediambiental, les obligacions davant l’Agència Tributària, les llicències bàsiques i permisos que necessita tot celler o quin és el pla comptable per a una indústria vitivinícola.
Aquest cicle és tota una novetat a la Terra Alta, i en la qual l’Institut Terra Alta mira de cobrir unes necessitats creixents en el món del vi. En aquest sentit, Rius & Rius és una empresa amb seu a Vilafranca del Penedès i amb una bona cartera de clients a la comarca de la Terra Alta, que fa més de cinquanta anys que es dedica a l’assessorament integral del sector. Actualment, presta servei a més de 400 cellers de totes les denominacions d’origen del territori espanyol.
En paraules de Miquel Rius, director de la consultoria, “la realitat és que la gestió d’un celler vitivinícola és cada cop més complexa i has de tenir en compte qüestions administratives, mediambientals, econòmiques, agronòmiques, legals, de marques i patents, etc. Amb la qual cosa és del tot necessari comptar amb personal ben format a l’administració de la teva empresa”. Des d’aquesta perspectiva, Miquel Rius recorda que l’equip de Rius & Rius l’integren ara mateix més de vint professionals de diverses disciplines, i col·laboradors externs especialitzats en sectors específics (enginyers industrials, enginyers agrònoms, forestals, químics, enòlegs, llicenciats en ciències ambientals, economistes, advocats, agents patents i marques, dissenyadors gràfics i informàtics).