De Barbados al Delta per ensenyar kitesurf a noies en risc d’exclusió social

2018-07-16T20:12:11+00:0024 d'agost de 2016|Esports| Sant Carles de la Ràpita|0 Comentaris

La idea va sorgir a Barbados, quan tres noies de tres països diferents, entre elles una espanyola, aprenien a fer kitesurf. A l’illa, entre ona i ona, van decidir que havien de transmetre aquest esport a altres dones amb dificultats. El projecte l’han començat a dur a terme al Delta amb 7 alumnes que han estat seleccionades mitjançant els serveis social de cada localitat, en aquest cas de Deltebre, Caritas de Sant Carles de la Ràpita i de Vinarós. L’objectiu és utilitzar el kitesurf com a eina d’integració social i superació, eliminant tota barrera econòmica i oferint a aquestes joves una experiència única. ” És molt important apendre que tens habilitats i que si et proposes alguna cosa ho pots aconseguir” explica una de les cofundadores del projecte Tribu del Sol, Carolina Dickenson. “El més important és que gaudeixin, que siguin capaces de superar pors, de autosuperar-se i d’augmentar la seva autoestima” apunta una de les altres integrant d’aquesta organització, Andrea Rabasa. 

 

Després de la seva estada al Delta, que va començar el 13 d’agost i s’allargarà fins divendres, KitseSirens (http://kitesirens.com) traslladarà el seu projecte a la Manga del Mar Menor i per últim a la meca del surf, Tarifa. La seva intenció és portar aquesta iniciativa a altres països de forma anual. Una de les noies que ha pogut practicar Kitesurf gràcies a aquest projecte social, Julia Sánchez, espera poder repetir” m’ha agradat molt i espero que l’any que ve ho tornin a fer i tinguem una altra oportunitat de passar un estiu així, ha estat molt bonic i inesperat” afirma. 

https://www.youtube.com/watch?v=J_6DfWnPlf8&feature=youtu.be

 

Autor:

X
X