Diumenge, al port de la Ràpita els patrons posaven a punt les embarcacions, hores d’abans de tornar a l’activitat. Han estat aturats durant dos mesos, el temps fixat per regenerar els bancs de peixos de la costa del Montsià. Entre els que trafegaven gel cap a l’interior de la barca hi havia el patró d’El Músic Segon, Rafel Juaní, que confiava que el temps de veda haja tingut efectes: “esperem agafar prou captures”, explicava. El que no tenen tan clar és el preu amb què les hauran de vendre: “Moltes caselles als mercats estan tancades per vacances i també hi ha molta gent de viatge. No sabem com es traduirà això sobre el preu”, mostrava amb recel el president de la confraria Verge del Carme de la Ràpita, Eusebio Rosales.

Mentrestant, el sector segueix reclamant el cobrament de les vedes corresponents al 2014 i 2015, després que el govern de l’Estat no obrís en aquelles anualitats les convocatòries d’ajuts per l’endarreriment en l’aprovació dels fons europeus de pesca.

La confraria de la Ràpita és la més gran del litoral català, amb 45 embarcacions d’arrossegament i 43 d’arts menors. A més, és la que més factura de tot el país.

https://www.youtube.com/watch?v=ibotDWnko3s&feature=youtu.be

Periodista.