És per això que aquest dilluns, representants de l’executiu, encapçalats pel secretari general d’Hisenda, Lluís Salvadó; i el secretari de Presidència, Joaquim Nin, han presentat les característiques del nou CRT als agents socioeconòmics de les Terres de l’Ebre. “És un projecte que per la seva envergadura i dimensió també afecta a les Terres de l’Ebre“, ha explicat Salvadó que s’ha compromès a “ser rigorosos” amb el compliment del calendari previst després de l’aprovació inicial del nou Pla de Desenvolupament Urbanístic (PDU) que ha de fer possible el projecte. Des del territori s’ha reclamat que pugui haver un retorn econòmic del projecte, també a l’Ebre, una demanda que el Govern ha assumit.
 
Les Terres de l’Ebre no es volen quedar al marge del nou projecte turístic que s’ha de desenvolupar a Vila-seca i Salou i que substituirà a l’originari Bcn World. En una reunió amb agents socioeconòmics del territori, els secretaris de Presidència i d’Hisenda, Joaquim Nin i Lluís Salvadó, juntament amb el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, han donat a conèixer les noves condicions d’un projecte que consideren viable econòmicament i adaptat a les necessitats reals dels inversors.

Davant de representants d’ajuntaments, consells comarcals, cambra de comerç i sindicats, el Govern s’ha compromès a complir el calendari previst, una preocupació que els han expressat des dels sectors empresarials, i a garantir que el projecte tingui capacitat de retorn econòmic també a les Terres de l’Ebre. El secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, ha assegurat que la dimensió i envergadura del projecte afecta al conjunt del país i, per tant, també a les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, s’ha compromès a ser “molt rigorosos” en el compliment del calendari i que, per tant, a finals d’any pugui estar aprovat definitivament el planejament urbanístic, i abans de l’estiu del 2017 iniciar les obres. 

Una altra de les inquietuds que han traslladat des de l’Ebre als representants del Govern ha estat les condicions laborals i el retorn econòmic del projecte. “És una preocupació que compartim i treballarem per gestionar-la. Volem que hi hagi interacció i es generin externalitats positives sobre els agents econòmics i socials del territori“, ha afirmat el secretari d’Hisenda. 

Tant Salvadó com el secretari de Presidència, Joaquim Nin, han insistit que en el darrer any, i sobretot en els darrers mesos, s’ha estat treballant per fer un projecte adaptat tant a les necessitats del territori com dels propis inversors i buscant consensos que van més enllà del Govern i dels partits integrats a Junts pel Sí. “És un projecte de país i per tant busquem ampliar el consens en el Parlament a partir d’ell“, ha manifestat Nin.

El nou CRT és una aposta estratègica per poder desestacionalitzar el sector turístic i arribar a mercats com el nordamericà o l’asiàtic amb poca presència a Catalunya fins ara. Salvadó ha recordat que aquests mercats donaran valor afegit i permetran millorar el model turístic actual de Catalunya.