Amb l’ús d’aquesta ucronia (presentar com a real un fet històric que no ha passat), Bayerri posa de relleu la figura de Marcel·lí Domingo, un dels més importants de la política catalana del primer terç del segle XX i un dels més influents a les Terres de l’Ebre. Tot i això, “continua sent massa desconegut”, lamenta l’autor, motiu pel qual ha centrat en ell tot aquest univers paral·lel.

La novel·la, la primera que publica Josep Bayerri, feia una dècada que la tenia escrita i la conservava en un calaix. El contacte amb un jove historiador que feia un treball al voltant de Domingo va ser el detonant perquè finalment Bayerri accedís a publicar-lo. La presentació va tindre lloc divendres a la Cambra de Comerç de Tortosa, a càrrec de Federico Mayor Zaragoza.

https://www.youtube.com/watch?v=MUy6wMrRqz0

Periodista.