Els ritmes marcats dels tambors de Setmana Santa també ressonen des de fa uns dies al voltant del pavelló firal del barri de Remolins. I és que la colla de Diables i Tambors ‘Lo Golafre’ prepara les seves actuacions en les diverses processons que s’han programat a partir de diumenge. La processó del Diumenge de Rams sortirà de la catedral, però incorpora algunes novetats pel que fa al recorregut final. “Volem tornar a l’orígen i per això, a diferència d’altres anys, acabarem a la confluència del carrer Montcada amb la Plaça dels Dolors, que és el lloc on antigament començava i acabava aquesta processó”, ha explicat Cinta Fontanet, Presidenta de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa. “És un esdeveniment que trau més de 1.500 persones al carrer només entre els desfilants i per tant és l’acte que aplega més gent d’entre els que es fan al llrag de tot l’any a la ciutat”, ha recordat Josep Baubí, portaveu de l’Agrupació de Confraries. Abans de la processó, el mateix diumenge al matí, els passos de Setmana Santa s’exposaran a la plaça de la Cinta, just al davant de la catedral per qui vulgui contemplar alguns exemplars del patrimoni escultòric més importants de la ciutat. El programa d’actes de la setmana Santa continuarà amb la Processó del Silenci, de Dijous Sant i la Processó del Sant Enterrament en divendres. Entre els actes paral·lels, però, destaca el Concert de l’Orquestra Simfònica del Vallès previst per dilluns 21 al vespre a la Catedral de Santa Maria de Tortosa. S’interpretarà la Passió Segons Sant Mateu de Johan Sebastian Bach.

 

 https://www.youtube.com/watch?v=mPZHWafC5us&feature=youtu.be

Autor: