Els darrers dos anys han proliferat les propostes per vincular el paisatge, el patrimoni i els vins. L’empresa Vi Origen de Gandesa, per exemple, acaba de posar en marxa un ruta amb bicicleta per la Via Verda que culmina amb un tast de vins a tocar del riu Canaletes en el seu pas per la Fontcalda. “La nostra intenció és atreure la gent amant del paisatge i els esports de natura al món del vi, però també a la inversa”, comenta Josep Segarra, cofundador de Vi Origen. Les propostes per gaudir de la Terra Alta, però, van més enllà. La combinació de tastos de vins amb visites guiades en els espais de la Batalla de l’Ebre és un producte cada cop més consolidat. L’empresa Terra Enllà ofereix rutes que combinen memòria històrica i cultura del vi. Andreu Caralt, guia especialitzat en els espais de la Guerra Civil, assegura que s’ha “constatat que unir diversos actius és un producte d’èxit, perquè s’està promocionant a la vegada diversos elements del patrimoni de les Terres de l’Ebre”.

També els cellers han notat un augment de turistes que arriben al territori atrets per l’atractiu del vins. “Ens visita molts gent interessada pel vi, però que vol conèixer més i millor la comarca. També cal tenir en compte el turisme de proximitat; rebem turistes de la comarca i les Terres de l’Ebre”, assegura Pili Sanmartín del Celler Bàrbara Forés de Gandesa. Fa poques setmanes, precisament, es va constituir la taula de l’enoturisme(turisme del vi) de la Terres de l’Ebre amb l’objectiu de proposar accions i buscar sinèrgies entres els agents del sector.

https://www.youtube.com/watch?v=SAAduDX1jfo&feature=youtu.be

Autor: