L’acte va estar organitzat per “denunciar l’opressió que va significar el franquisme per a les dones” i recordar de quina manera el monument ho simbolitza. “El franquisme va ser un règim masclista que va negar els drets bàsics de les dones. Aquest monument representa una exaltació del franquisme i per tant també ho és del masclisme més absolut”, va denunciar la portaveu de la CUP, Núria Rodríguez. D’aquesta manera es va reivindicar, un cop més, l’anul·lació del referèndum i la retirada directa del monòlit dedicat als caiguts en la Batalla de l’Ebre. Aquest acte és va celebrar en el marc d’una campanya que continuarà les properes setmanes. Els representants de la CUP ja han anunciat que el partit estudiarà si es pot impugnar la consulta popular que prepara el consistori. A més, també es preparen unes jornades per seguir “creant discurs” i donar arguments contra el monument franquista.

https://www.youtube.com/watch?v=6VoiZxpmKUQ&feature=youtu.be

Autor: