A través d’una carta, la Comissió Europea ha comunicat oficialment a la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia que no portarà a terme cap investigació sobre les possibles irregularitats al voltant de la tramitació ambiental del magatzem submarí. L’executiu comunitari ha respost així a una denúncia presentada pel moviment social l’octubre passat. Creu que no hi ha indicis d’infracció de la legislació ambiental europea i que la decisió de tancar les instal.lacions correspon al govern espanyol.  La notícia no ha agradat gens a la Plataforma en Defensa del Sénia, que l’ha qualificat d’error. “No compartim aquesta decisió de la Comissió Europa. Pensem que aquest tema està molt clar perquè els terratrèmols van demostrar que no s’estaven fent les coses com s’havien de fer des del punt de vista ambiental. Diuen que ells se centren en els informes del govern espanyol i que ja hi han uns controls a nivell europeu” explica Joan Ferrando, un dels portaveu de l’entitat, que ha recordat que “el ministre de Medi Ambient en el seu dia, Miguel Arias Cañete, és ara comissari d’Energia”. 

La Plataforma en Defensa de les Terres del Séniaja ha presentat una queixa davant la Defensora del Poble Europeu, que ja ha obert un expedient al respecte. L’entitat ja havia presentat una denúncia davant la mateixa Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea el 2009 perquè considerava que el Ministeri de Medi Ambient havia fraccionat el projecte al no sotmetre a la preceptiva avaluació d’impacte el gasoducte de connexió de la planta terrestre amb la xarxa general. La Comissió Europea, que va finançar el magatzem de gas a través del Banc Europeu d’Inversions, la va acabar arxivant. 

https://www.youtube.com/watch?v=ruFfcYugJ8g&feature=youtu.be

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.