La plaça Catalunya de la Palma d’Ebre serà l’epicentre de la 13a Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre. És el primer cop que aquest municipi, el més petit de la comarca, és l’encarregat d’organitzar la jornada en què s’espera servir prop d’un miler de clotxes. Però a més de donar a conèixer la gastronomia de la comarca, els visitants podran veure exposicions de pintura, visitar l’església romànica del segle XII o el molí de l’Oli de l’Agrícola. Els artesans del poble i la comarca també tindran un lloc reservat per mostrar els seus productes. La Banda Municipal de Música de Benissanet donarà el tret de sortida de la festa amb una cercavila pels carrers del municipi, i posteriorment tindrà lloc el pregó que enguany anirà a càrrec del director de l’Institut Escola d’Hosteleria i Turisme de Cambrils, el morenc Jordi Jardí Serres.
La Festa de la Clotxa pretén mostrar els atractius turístics de la Ribera d’Ebre vinculats a la gastronomia, però també els que guarden relació amb el sector turístic. Durant el 2015 la comarca va experimentar un augment en nombre de visitants i pernoctacions. Fet que des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre es vol continuar impulsant a través de l’associacionisme i dels empresaris dels diversos municipis.
Actualment el Consell compta amb dos programes per potenciar aquest sector. Un d’ells és el de Ribera d’Ebre Viva que compta amb les taules de turisme i treballa pel sector serveis. L’altre és el Consorci d’iniciatives socioeconòmiques dóna suport econòmic a alguns projectes empresarials. El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona també hi col·labora amb el Consell Comarcal, mitjançant el projecte Córner, per tal de promoure els actius turístics com la navegabilitat, la terrissa o el Castell de Miravet, entre d’altres.
Jornades gastronòmiques de la Clotxa
La Festa de la Clotxa serà l’inici de les Jornades Gastronòmiques que es durà a terme a 15 restaurants comarcals. Es tracta d’una iniciativa que vol promocionar la cuina com un altre dels atractius turístics de cadascun dels pobles. Oferiran un menú amb la clotxa com a plat principal que podrà estar cuinada de forma tradicional o afegint nous ingredients, depenent del comensal.
Les jornades tindran lloc des del 6 de març fins al 6 d’abril i compten amb el suport de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria i l’Associació d’Empreses de Turisme Rural de la Ribera d’Ebre.