Amb carxofa i calamarsets; en forma de croqueta; amb tot tipus d’arrossos, o de la manera més simple: a la planxa. Les opcions per degustar galeres aquests dies s’adapten a tots els paladars. Quaranta-vuit restaurants de la Ràpita, Alcanar, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla ofereixen plats amb aquest crustaci com a protagonista, en les terceres jornades gastronòmiques. Coincideixen amb una època de l’any en què aquest producte assoleix el seu millor estat i que es pot aconseguir amb preus assequibles. “Quan l’aigua del mar està més freda és el moment idoni”, detalla el gerent del restaurant Miami de la Ràpita, Joan Pons.

Un dels objectius d’aquestes jornades és revaloritzar la galera com a element culinari, i mirar de reduir la consideració que alguns li donen com a crustaci de segona categoria. En alguns establiments, l’inici de les jornades ha comptat amb un seguiment molt destacat, afavorit, en part, pels dies festius del calendari: “ha coincidit que divendres era Santa Eulàlia a Barcelona, i que el cap de setmana també era Sant Valentí”, diu Pons.

El tret de sortida de les jornades va tindre lloc divendres, 12 de febrer, i s’allargaran fins al 6 de març. Els menús tenen preus que van dels 28 als 35 euros.

Periodista.