El cicle començarà el 18 de març amb l’obra ‘Un cel de plom’, un monòleg centrat en la biografia de Neus Català. Un mes després, el 23 d’abril, s’estrenarà amb ‘Clochard’, dirigida per Paco Mir, del tricicle i finalitzarà el 24 de setembre amb ‘Un tramvia anomenat desig’, dirigida per Oriol Tarrasón. Totes tres es representaran al teatre de la Lira Ampostina a les 22 hores. A més, en el marc de les festes majors d’agost, tindrà lloc l’obra ‘Fum de Calinquenyo’, produïda per Esgambi Teatre per a la Festa del Mercat a la Plaça.

L’Ajuntament ha destinat una partida de 26.000 euros per programar aquestes tres obres professionals i farà una aportació de 6.000 a la Xarxa Amposta, que aquest primer trimestre n’ha programat fins a tres. The Magomic Show serà la primera representació i tindrà lloc el pròxim dissabte 20 de febrer a l’auditori de la Fila. El dissabte 12 de març serà el torn de l’espectacle de titelles ‘Gúlliver al país de Lil·liput’, del Centre de Titelles de Lleida, al teatre de la Lira. I la companyia Veu Veu portarà l’espectacle ‘El llibre de la selva’.

Paral·lelament L’Escola de Teatre i Circ d’Amposta (EtcA) commemorarà el Dia Mundial del Teatre amb dues activitats. La primera tindrà lloc el 10 de març amb la classe magistral de Paco Mir, titulada ‘La gramàtica del gest: de la G a la T”. La segona serà el 19 de març amb una nova edició de la Nit de gèneres teatrals, enguany centrada en la comèdia dell’Arte i la comèdia humana.

El 16 d’abril serà el torn de la celebració del Dia Mundial del Circ, amb tallers oberts al públic a la Plaça del Mercat. La programació de circ i teatre clourà amb el FesticAM, el Festival de Teatre i Circ Ciutat d’Amposta, que enguany s’allarga un dia més i serà del 7 al 9 d’octubre.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez