La Ràpita inaugura el nou i esperat Auditori Municipal Sixto Mir

2018-03-04T20:04:47+00:00 15 de juliol de 2017|Cultura| ,|0 Comentaris

Els regidors, representants de les entitats locals i alguns veïns de la Ràpita es van vestir de llarg per donar la benvinguda a l’Auditori Municipal Sixto Mir. Un equipament llargament reivindicat i, des de que es va aprovar el projecte, ha trigat 7 anys a construir-se.

Les obres van començar al 2011 però es van veure aturades al 2013 per un conflicte amb la primera empresa adjudicatària quan ja s’havia construït la meitat del projecte. Al 2016 es va tornar a adjudicar amb un pressupost global de 3,5 milions d’euros.

“Aquest govern vam agafar el compromís d’acabar-lo, perquè teníem clar que no es tracta d’una infraestructura més, per cobrir unes necessitats concretes, sinó que es tracta d’un projecte de poble en majúscules, per això és una gran satisfacció poder celebrar junts aquesta efemèride”, ha assegurar l’alcalde, Josep Caparrós.

L’equipament, tal com va destacar la regidora de Cultura, Èrika Ferraté, ha de complir una doble funció: donar servei als grups i entitats culturals locals, per tal que hi puguin assajar i actuar, i també acollir una programació continuada sense les mancances de les instal·lacions disponibles fins ara. “Tenim la voluntat d’aconseguir trobar l’equilibri entre les dos funcions que ha de complir aquest auditori, al servei dels rapitencs per fer-lo funcionar i també per gaudir d’una programació continuada i variada”, va explicar.

El nou auditori té capacitat per a 360 espectadors. També compta amb set bucs d’assaig pels grups de música locals, una gran sala d’assaig i camerinos adaptats a mobilitat reduïda. Al costat, s’ha construït un aparcament. A més a més, s’ha instal·lat, a la platea, unes grades retràctils que permet augmentar l’aforament o disposar taules.

Durant l’acte inaugural, conduït per l’actor rapitenc Jordi Brunet, els espectadors (representants de les entitats locals i veïns que van poder aconseguir una invitació) van comprovar la magnífica acústica de l’espai i les possibilitats de l’escenari. Primer amb l’actuació del grup de teatre local Xip Xap i després amb les interpretacions de les ballarines de l’escola Jas Dansa i Esther Rosselló, la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca i les Corals del Casal del Jubilats, la Casa del Mar i l’Orfeó Pau Casals.

https://www.youtube.com/watch?v=lsbPo2WgbZ8&feature=youtu.be

Comentaris
X
X