La Festa de l’Arròs i la Carxofa tanca una nova edició amb èxit, servint prop de 5.000 tastos entre el plat popular i les tapes dels restaurants. Aquest diumenge, 23 de febrer, es va poder gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica basada en dos productes estrella del Delta de l’Ebre: l’arròs i la carxofa. L’alcalde, Adam Tomàs, destacava la importància d’incorporar l’arròs a l’esdeveniment, una acció duta terme fa uns anys: “Aquesta combinació ha estat, un any més, molt ben rebuda, i ho constata el gran nombre de participants en la festa, que han aconseguit omplir de gent tot l’espai firal, tant la zona interior com l’exterior, esgotant el tast popular i els tastos dels restaurants”, reblava Tomàs, qui deia també que “com sempre, prenem nota de totes les coses a millorar per tal que les següents edicions siguin encara millors”.
Per la seva part, la regidora de Comerç, Anna Tomàs, ha volgut ressaltar la implicació dels paradistes i restaurants, molts dels quals van haver de reposar les existències a mitja jornada. En més detall, els set restaurants participants van servir 17 tipus de platets diferents, que incloïen des de diferents arrossos amb carxofa i altres ingredients com bacó o galera, a croquetes de carxofa o una hamburguesa amb carxofa, entre altres. A més, els assistents van poder passejar i comprar per les parades km 0, que aquest any es trobaven també a l’interior de la carpa. Un canvi de format que, segons les regidores de Turisme i Comerç, ha aportat més dinamisme i vendes als paradistes.
Pel que fa al vessant turístic, durant tot el cap de setmana Amposta va acollir una trobada d’autocaravanes amb més de 300 participants, que han deixat un impacte econòmic de més de 60.000 euros, segons informaven els impulsors de la trobada.
Després de la festa, aquesta darrera setmana de febrer i els primers dies de març encara es pot gaudir de la Ruta dels Platerets de la Carxofa, fins al 2 de març en 8 establiments, i de les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, fins al 9 de març en set restaurants de la ciutat.