La Sala d’Actes de l’Ajuntament de Camarles acollirà el pròxim 6 de desembre a les 11.30 la presentació del llibre ‘Cuina del Delta de l’Ebre. Els receptaris de la Fonda de la Parra o el Cafè de l’Alguacila de Camarles i de la Torre de la Granadella’. L’obra és el primer llibre de la col·lecció ‘Cuina del Delta de l’Ebre’ d’un nou projecte editorial, Alampla Editorial.
Els autors, Rosita Ferré Mauri i Jordi Tresserras Juan, fan un recorregut per les receptes, algunes més que centenàries, i per la història de les persones que hi ha al darrera, en especial coquesses, cuineres i guisanderes. Entre elles s’hi troben Irene Blanch del Cafè de l’Alguacila o Fonda la Parra de Camarles, Paula Pino i la seva neta Cinta Curto de la Torre de la Granadella de la família de León, Nieves Escandell de la Finca de la Granadella de la família Albacar, o Cinta Buera de l’Hostalet de la Mosca, al Camí de Tortosa al Perelló pel Coll de l’Alba, al límit amb Camarles. Paula havia cuinat també al Mas d’en Tresserras a Amposta, un dels primers en conrear l’arròs al Delta. Sabors i sabers d’una cuina popular casolana, de diari i festiva, que dialogava amb la cuina burgesa d’establiments com els restaurants París o Siboni de Tortosa. Una cuina arrelada a un territori amb identitat que forma part del Parc Natural del Delta de l’Ebre i de la Reserva de la Biosfera de la UNESCO Terres de l’Ebre.
La presentació comptarà amb la participació de la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Laia Bertomeu; el co-fundador d’Alampla Editorial, Lluís Eleuteri Pons; l’escriptor i docent Agustí Clua, un dels nebots besnéts d’Irene Blanch de la Fonda de la Parra, i Jordi Tresseras, historiador i gestor culutral, co-autor del llibre.