L’Aula de Músiques de la Terra ha obert i mantindrà fins al 16 de setembre el període d’inscripció per a les activitats del curs 2024-2025. Amb seu a Tortosa, l’Aula ofereix l’aprenentatge d’instruments tradicionals i cançó popular, a través de tallers estables que es perllongaran des d’octubre de 2024 fins al juny de 2025
El pla formatiu contempla instruments com l’acordió diatònic, baix i contrabaix, guitarra, guitarró, ukulele, viola de roda, dolçaima. gralla, tarota, bateria i percussions tradicionals com la pandereta, el pandero, el djembé, la darbuka o el caixó. També es pot aprendre cant popular i diferents gèneres de cançó improvisada com la jota, el garrotin o els cants d’era.
Amb 27 anys d’experiència pedagògica, l’Aula de Músiques de la Terra és el centre pioner a les Terres de l’Ebre en formació instrumental i el primer a Catalunya en veu i cant popular. Pertany al Centre d’Interpretació de la Jota de les Terres de l’Ebre (Cijte) i desenvolupa la seua activitat amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’Escola Municipal de Música i l’Espai de la Jota (Antic Escorxador) acullen les sessions, que consoliden i reforcen l’oferta formativa municipal pel que fa a la música tradicional i popular.
L’Aula programa durant l’any diverses activitats com el Jotacampus, que també rep el suport de l’Ajuntament d’Amposta, caps de setmana intensius i tallers de nadales, caramelles i cançoner del cicle festiu de la terra. Així mateix, el Cijte manté a l’Espai de la Jota una exposició permanent i un fons de documentació sobre música popular. L’exposició es pot visitar mitjançant sessions concertades, individualment o amb grups.