L’espectacle ‘Ambulant’ de la Fam Production ha tancat este dissabte 20 de juliol la 19a edició del Festival Deltebre Dansa. Un espectacle que ha omplert de gom a gom la carpa de circ del festival que en esta edició ha atret prop de 10.000 espectadors, tant de públic local com de fora de les Terres de l’Ebre, segons ha informat l’organització.
La cloenda del Deltebre Dansa va comptar enguany amb la participació del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que va celebrar no només que el festival apropi la cultura als entorns no metropolitans sinó també la seva dimensió inclusiva, amb el projecte Creació Deltebre Dansa en la que enguany han pres part 70 persones de diferents capacitats. Un projecte que ja és un símbol destacable del Festival on la proposta escènica té l’objectiu de fomentar la cohesió social, utilitzant les arts escèniques com a eina inclusiva i transformadora. Una dramatúrgia col·lectiva compartida amb els veïns de Deltebre i que ha generat un espai de benestar social.
Durant les dos setmanes de festival s’han pogut veure més de 25 espectacles d’alta qualitat i el Festival ha comptat amb la participació de 30 professors de gran renom i prestigi nacional i internacional.
A les sessions de formació per a professionals hi han participat més de 250 persones del món de la dansa i el circ contemporani, provinents de 50 nacionalitats com ara Austràlia, Eslovàquia, Xina, Nova Zelanda o Mèxic, entre d’altres; que s’han desplaçat fins a Deltebre per assistir als tallers impartits pels 30 professors de referència nacional i internacional. Als workshop de formació d’iniciació hi han participat prop de 200 persones.
Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la col·laboració amb el festival Eufònic per a mostrar una proposta artística que fusionava música electrònica amb Thomas Vaquié, arts visuals amb Yannick Jaquet i improvisació dels ballarins Ching Ying i BBoy Issue, sota la direcció artística de Laurent Delforge.
El Festival també ha comptat amb altres activitats que ja són marca de la casa, com les improvisacions als arrossars, la Nit Solidària i del Circ destinada a fer una recollida d’aliments i productes de primera necessitat per a repartir entre les persones més necessitades a través d’organitzacions sense ànim de lucre, o la Open Stage Night, on el Festival obre l’escenari a la improvisació i l’exaltació de l’art urbà al més pur estil de les ‘batalles de gall hip-hoperes’ però sense la part competitiva.
El Festival Deltebre Dansa ha celebrat la seva 19a edició, al bell mig del Parc Natural del Delta de l’Ebre, un dels paratges més singulars de Catalunya. Des dels inicis desenvolupa tota la seva tasca al voltant d’un conjunt de valors que s’han reforçat, transmès i reafirmat, en cadascuna de les seves edicions. El festival s’articula en tres eixos principals: la formació per a professionals, la programació artística i el retorn social.
El Festival prepara ja la celebració de la 20a edició l’any 2025.