Les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, que se celebraran a la Ràpita del 15 de setembre fins a l’1 d’octubre, brindaran als visitants l’oportunitat de submergir-se en el món saborós i versàtil del que és un ingredient distintiu i apreciat, amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) del delta de l’Ebre.
Els restaurants participants, com ara Casa Ramon Marinés, Albert Guzmán, Varadero, Miami Can Pons, Can Mañá, Maria – Espai Gastronòmic, Maury’s Brasa, Can Vicent, Freddy Caliu Familiar, Bon Marisc, Llansola 1921 i Juanito Platja, presentaran una àmplia i exquisida varietat de receptes que destaquen la riquesa i el sabor únic de l’arròs DOP.
En el context d’aquestes jornades captivadores, es proposa una Ruta de l’arròs que promet una immersió completa en el procés de conreu i producció de l’arròs. La jornada comença amb una visita educativa al pintoresc Molí de Rafelet, on els participants tindran l’oportunitat de veure el món del cultiu i elaboració de l’arròs. A continuació, els convidats tindran el plaer de degustar un menú especial d’arròs en un dels prestigiosos restaurants de la Ràpita. A la tarda, l’itinerari permetrà l’accés a un camp d’arròs, on les tècniques tradicionals de conreu seran compartides amb passió i coneixement per la Fundació Plegadis. Aquesta experiència única també inclou una introducció a l’anellament d’aus, així com una visita als projectes de conservació i recuperació d’aus de la fundació.
Les jornades es fusionen amb un esdeveniment tan destacat com la Festa de la sega. Aquest esdeveniment festiu tindrà lloc a la Fundació Plegadis de la Ràpita el 16 de setembre, i no només serà experimentat a la Ràpita, sinó també en altres municipis com l’Ampolla, l’Aldea, Amposta, Deltebre i més, gràcies al suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, en tant que s’uneixen esforços per promoure la visita a les Terres de l’Ebre en un moment de l’any ideal.
Per a obtenir més informació sobre aquest esdeveniment gastronòmic, visiteu la web de turismelarapita.cat de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs per celebrar el sabor, la tradició i la cultura de l’arròs DOP del delta de l’Ebre.