El candidat a l’alcaldia de la Ràpita per ERC, Josep Caparrós, ha reconegut aquest dimarts que al municipi “tenim un problema estructural en l’habitatge” i ha agafat el compromís de crear “el nou Servei Municipal d’Habitatge”, destinat a “garantir una necessitat vital per als rapitenques i rapitencs com és l’accés a una llar digna. Hem de conèixer la situació real, amb un cens de pisos i promourem accions per regular-los, amb bonificacions fiscals, amb un parc d’habitatge social públic, per posar-los al mercat i a l’abast de tothom”. Aquesta és una de les propostes que figuren dins de la carpeta destinada a “posar les persones en el centre de la política municipal”.
Al mateix temps, els republicans proposen diverses actuacions i projectes adreçades directament a la millora del benestar de la gent gran, dels més petits, dels infants, dels adolescents i dels joves. Així, Èrika Ferraté, número 2 de la candidatura destaca que “seguim cuidant de la nostra gent gran, per això, redactarem un pla d’envelliment digne per implementar accions com la millora de l’accessibilitat en espais i edificis públics i programes d’oci i temps lliure. També l’educació i formació dels més petits, infants i adolescents són la nostra prioritat i farem un espai de criança de 0-3 i servei de canguratge per nadons i famílies; desenvoluparem el Pla d’Infància i Adolescència i crearem el Consell d’Adolescència. I alhora -afegia- fomentarem l’equitat educativa i la cohesió social amb un Pla Educatiu d’Entorn, entre d’altres accions amb la comunitat educativa de la Ràpita, com l’impulsar a nous cicles formatius als instituts, sense renunciar a un nou institut i treballant amb la URV programes de postgrau universitari a la nostra ciutat”.
Entre les actuacions més destacades del programa d’Esquerra la Ràpita per implementar en el mandat 2023-2026 adreçades a les persones hi figuren “el nou carnet ‘Gran gent’, una targeta personal i intransferible per a majors de 65 anys amb què podran gaudir de descomptes en les activitats culturals i d’oci municipals; un espai de criança 0-3 anys i servei de canguratge, per fomentar la conciliació real l’espai serà per als nadons i les famílies que comptarà amb zones de lactància i zones de joc. I, pel que fa al món educatiu, les propostes són el nou Pla Educatiu d’Entorn, per fomentar una educació de qualitat i inclusiva; la potenciació de l’oferta en Formació Professional amb nous cicles planificats amb els instituts i sectors econòmics locals, sense renunciar a un nou institut, mentre continuaran les millores als centres escolars i es treballarà amb la URV per a la creació de programes de postgrau universitari a la Ràpita.