La Denominació d’Origen Terra Alta es prepara per a la que serà una intensa celebració de la primavera al territori, amb activitats culturals i gastronòmiques que tindran la descentralització del festival de música Cruïlla com a principal atractiu, i els vins de la DO com a eix central. Sota el nom de Primavera DO Terra Alta, el Consell Regulador organitza tota una agenda d’activitats dirigides tant al públic final com als professionals del sector, així com als seus viticultors, viticultores i cellers. Una setmana per reivindicar la qualitat i el prestigi dels vins de la DO Terra Alta, i el territori com a destí enoturístic de primera alçada.
Mostra de Cellers DO Terra Alta a Batea el dissabte 22 d’abril
La Denominació d’Origen Terra Alta organitza el pròxim dissabte 22 d’abril una nova edició de la seva Mostra de vins i cellers. Serà al nucli antic de Batea, i arrencarà a les 12h amb la inauguració oficial. Fins a les 20h, els assistents podran gaudir d’una àmplia gamma de vins que aniran des de les tradicionals garnatxes blanques fins als vins joves d’aquesta anyada, passant pels vins premiats en l’edició del Concurs de Vins amb DO Terra Alta, que s’haurà celebrat aquella mateixa setmana durant el sopar del 40è aniversari de la DO.
23 cellers participaran d’aquesta mostra que aglutinarà un centenar de referències vinícoles. Els cellers són: Agrícola Corbera d’Ebre, Altavins, Bielsa Ruano, Casa Mariol, Celler Arrelats, Celler Arrufí, Celler Batea, Celler Josep Vicens, Celler La Botera, Celler Piñol, Celler Rialla, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Coma d’en Bonet, Estones Vins, Herència Altés, Ibusquet, LaFou Celler, Les Vinyes del Convent, Rosendo Esteve Vins i Olis, Sant Josep Vins, Vins Algars i Viticultors Bateans.
La gastronomia també tindrà el seu espai en aquesta mostra, així com les propostes culturals, pensades tant per a grans com per als més petits; i iniciatives lligades a la diada de Sant Jordi, que inclouran la possibilitat de conèixer de primera mà el llibre fotogràfic de la DO Terra Alta: DO Terra Alta. Autèntic Paradís Rural.
Jornada professional a Gandesa el 24 d’abril
Dins de tota aquesta agenda d’activitats enoculturals, també els professionals tindran el seu espai amb la tradicional jornada professional vinícola que la DO Terra Alta celebrava a la comarca, i que recupera enguany.
Serà dilluns 24 a partir de les 11:30h al Celler Joan Figueras de Gandesa. Una nova oportunitat perquè els cellers puguin presentar els seus vins directament als professionals de la restauració, l’hoteleria i la distribució, així com a prescriptors i premsa especialitzada.
A més, la DO Terra Alta organitza un tast de varietats recomanades dirigit a premsa i prescripció, que se celebrarà en la seva seu (molt propera al Celler Figueras) i per al qual serà imprescindible reservar plaça prèviament.
A la jornada es podran tastar fins a un centenar de referències dels 24 cellers que hi participen: Agrícola Corbera d’Ebre, Altavins, Bielsa Ruano Vins, Casa Mariol, Celler Arrelats, Celler Arrufí, Celler Bàrbara Forés, Celler Batea, Celler Josep Vicens, Celler La Botera, Celler Piñol, Celler Rialla, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Coma d’en Bonet, Estones Vins, Herència Altés, Ibusquet, LaFou Celler, Les Vinyes del Convent, Rosendo Esteve Vins i Olis, Sant Josep Vins, Vins Algars i Viticultors Bateans.