L’empresa Frupinsa de Roquetes, especialitzada en processat i comercialització de garrofes i ametlles, té previst ampliar la seva planta i els seus llocs de treball gràcies a l’increment de producció que s’estima amb la posada en marxa del cnaal de rec Xerta-Sénia. La primera fase va ser licitada per 2,89 milions d’euros per part del Departament d’Acció Climàtica, donant el tret de sortida així a una infraestructura llargament esperada. Frupinsa es dedica a la priemra transformació de l’ametlla i la garrofa peer avendre posteriorment la polpa de la garrofa per a pinsos i el garrofí i gra d’ametlla per a consum humà.
En declaracions del seu director general, Miquel Borràs, a Canal TE, “nosaltres depenem de les collites per a treballar. I nosaltres estem totalment convençuts de que l’entrada en funcionament del Xerta-Sénia ajudarà a que la gent produeixi més i millor”. Alhora, llançava un missatge destinat a “trencar mites amb el tema del garrofer. Avui en dia hi ha varietats noves i amb molta més producció” que, ajudades per l’aigua poden suposar un millor rendiment.