El curs escolar ha arrencat aquest dilluns amb un pacte entre els sindicats i el Departament d’Educació que frenarà, de moment, les vagues i manifestacions. Tot i així, USTEC-STEs no descarta convocar-n’hi més si la Generalitat no continua negociant la reversió d’algunes retallades i la millora de les condicions de treball del personal docent abans que s’acabi l’any.

De moment, des de l’executiu s’han compromès a reduir una hora lectiva, i això derivarà a la contractació de fins a 3.500 professors més a partir del gener a Catalunya.

No és suficient

Algunes propostes que s’haurien de fer també efectives segons USTEC-STEs són, per exemple, la cobertura de dues hores lectives com a reducció al personal major de 55 anys, una planificació a curt termini de les ràtios a les aules o altres mals endèmics. Alguns d’ells són les extremes temperatures a les aules o la precarització, fruit del nombre ingent de personal interí als centres (un 45,85% del total a Catalunya i un 20% a les quatre comarques) entre altres reivindicacions històriques.

Pel que fa a la formació professional, i en un any històric on s’han registrat 50.000 preinscripcions a grau mitjà i 40.000 a grau superior, critiquen la nova llei estatal que, asseguren, buida de continguts el currículum. Es queixen d’una mala planificació, d’una distribució territorial desigual dels estudis i de la manca de professorat, sobretot el referent a les especialitats, a causa de les males condicions dels docents.

Respecte al personal de suport educatiu, asseguren, també fan falta més vacants.

Autor: