La verema del raïm comença uns dies abans de l’habitual. Alguns cellers de la Terra Alta ja comencen la collita i preveuen que, malgrat que la producció sigui menor que el curs passat, sigui d’una qualitat excel·lent. És per aquest motiu, i per l’increment dels costos de carburants i de l’energia, que des d’Unió de Pagesos reclamen que el seu preu se situe per damunt dels 50 cèntims.

Per segon any consecutiu, les pedregades han afectat les vinyes de la Terra Alta. El passat 6 de juliol en va haver una que va afectar extensions importants de Batea i Caseres. Miquel Pinyol, representant d’Unió de Pagesos a les Terre de l’Ebre explica que es van posar en contacte en el Departament d’Agricultura per reclamar ajudes per pal·liar els desperfectes del raïm.

Des d’Unió de Pagesos esperen que de cara al setembre s’habiliten ajuts per als productors del raïm.