Aquest dimecres ha entrat en vigor la normativa que obliga els establiments a tenir els aires condicionats a 27 graus i la calefacció a 19; així com a tancar les llums dels aparadors a les 22:00 h. Aquestes són dues de les mesures del pla energètic que el govern espanyol aplicarà fins al novembre del 2023.

Alguns dels establiments afectats són comerços, espais culturals, bars o restaurants; entre els quals s’ha generat polèmica. Propietaris de les Terres de l’Ebre remarquen que és indispensable que s’adaptin les temperatures tenint en compte les particularitats de cadascun. És per aquest motiu que, des del govern, s’ha remarcat que bars, restaurants i comerços podran posar l’aire condicionat als 25 graus, en funció de les seves condicions laborals.

D’altra banda, també s’obligarà els edificis públics i els aparadors a tancar els llums a les 22:00 h.