Més de 900 persones han gaudit dels concerts a Amposta, Ulldecona, Tortosa, Flix i  Deltebre que han realitzat els músics del DeltaChamber Music Festival. En total, 950 persones, 30 concerts, 5 municipis de les Terres de l’Ebre, 11 músics de  prestigi internacional, 5 joves talents, 2 workshops i 2 setmanes resumeixen l’exitosa 7a  edició del festival internacional de música de cambra a les Terres de l’Ebre. 

Celebrada del 25 de juliol al 7 d’agost, l’edició ha tingut un gran èxit de participació en totes  les poblacions, deixant palès l’interès per les propostes culturals innovadores i de qualitat com la proposada pel festival, tal com apuntava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, en el  primer concert central, acollit pel Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta:  “DeltaChamber Music Festival és un exemple d’esforç i perseverança que, en la seva 7a  edició, no només continua oferint màxima qualitat, sinó que cada vegada estableix més  sinergies per tot el territori”. 

I és que l’oferta del festival s’amplia cada any per tal de poder apropar a més persones  música d’alt nivell a càrrec de reconeguts solistes de prestigi internacional, acompanyats  pel talent dels joves músics membres del Programa Young Talent i del Programa Academy  del festival. 

Sota el nom de “Fantasia”, s’ha pogut gaudir d’un repertori de peces virtuoses i acolorides a través dels concerts centrals, els concerts de cambra al territori i els concerts individuals. Durant dues nits, els emblemàtics concerts centrals van omplir de gom a gom el Museu de  les Terres de l’Ebre, a Amposta, on els assistents van quedar impressionats amb uns  programes de concert de primer nivell, acompanyats de la delicada actuació d’una ballarina  de dansa clàssica i amb la proposta guanyadora del Concurs d’Arquitectura Efímera com a  teló de fons. 

Pel que fa als concerts DeltaChamber al Territori, les poblacions que enguany han format  part d’aquest projecte han fet un balanç molt positiu de l’experiència. En aquesta edició, els  concerts de cambra han arribat a l’Església de Santa Maria de Flix, a la Finca de Bombita  de Deltebre, al Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona i al Museu de Tortosa. I per la seva  banda, a la celòquia del Castell d’Amposta i a l’Oficina Municipal de Turisme d’Ulldecona es van poder sentir les emocions a flor de pell amb els concerts individuals; un format molt  especial i sol·licitat que tindrà continuïtat en la pròxima edició. 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.