L’Ajuntament d’Ulldecona i Agbar han demanat no consumir aigua de l’aixeta de la població. En un dels controls rutinaris que efectua la companyia d’aigües, s’ha detectat un augment en la concentració de nitrats de la zona d’abastament que subministra al nucli urbà, que supera els 50 mg/l, cosa que podria provocar problemes de salut. El consistori ha explicat que la causa és l’increment del consum coincidint amb el període de sequera. Tot i això, l’avís només va enfocat al nucli urbà, ja que les analítiques dels Valentins, el Barri Castell, Sant Joan del Pas, les Ventalles i la Miliana són correctes.

Per això, s’ha demanat sobretot a estos col·lectius que no consumeixin aigua de l’aixeta, ni per beure ni per cuinar:

  • Les dones embarassades.
  • Els infants, especialment els nounats i lactants.
  • Els adults amb un nivell reduït de l’acidesa gàstrica o bé que prenen antiàcids.
  • Els grups de població que tenen genèticament alterada la capacitat de transport d’oxigen de la sang com ara les persones amb un dèficit hereditari de l’enzim metahemoglobina-reductasa, i les persones amb anomalies estructurals de l’hemoglobina (Hb Ms).

En canvi, sí que es pot utilitzar l’aigua per a altres usos. Per exemple, es poden rentar aliments, ja que, segons explica el comunicat, la quantitat de nitrats que es pot quedar retinguda és mínima. També pot ser utilitzada per a dutxar-se o per a rentar-se la roba, per exemple.

Durant tot el cap de setmana hi haurà una cisterna per garantir l’accés de tothom a l’aigua. Estarà ubicada al Passeig de la Via durant el dissabte i el diumenge de 10h a 14h i de 16h a 20h.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.