L’alta temperatura del mar d’este any ha provocat una gran mortalitat dels musclos que quedaven per recol·lectar al delta de l’Ebre. Els productors calculen les pèrdues en 150.000 quilograms a la badia del Fangar. Estos mol·luscos moren quan passen almenys una setmana a més de 28 graus, i enguany ja s’ha arribat als 30. Tot i això, la producció de la badia dels Alfacs s’ha pogut salvar, ja que es fa unes setmanes abans que la del Fangar.

Ara, els productors estan estudiant decantar-se cap a la producció de les ostres, ja que són molt més resistents a les altes temperatures. A més, com a possible solució d’un problema que podria ser recurrent en els propers anys, des de FEPROMODEL continuen demanant l’obertura de la bocana de la badia del Fangar perquè pugui entrar aigua de mar obert i poder rebaixar així la temperatura.

 

Autor: