El sector pesquer de La Ràpita torna a tindre amarrades les barques al port. Serà per dos mesos degut a l’aturada obligatòria marcada per la nova normativa europea, que ja ha reduït un 25% les jornades de treball i que arribarà al 40% al 2025. Una mesura que els pescadors lamenten i que juntament amb l’augment del preu del gasoil podria afectar negativament al futur de les empreses.

Durant els mesos de juliol i agost els vaixells de Bou romandran al port sense poder sortir a la mar a treballar. Aquests dies de veda s’han vist augmentats per una normativa europea, el pla pluriennal del Mediterrani que pretén que les jornades de pesca es vegin reduïdes un 40%. La veda, que es fa per sectors, va aturar les embarcacions de l’Ametlla de mar i l’Ampolla els mesos de maig i juny. Ara és el torn de La Ràpita i Les Cases, i al setembre serà el torn dels ports valencians de Vinaròs, Benicarló i Peníscola.