El grup de recerca GRESEPIA de la URV ha tornat a Tivenys a fer una nova excavació al jaciment ibèric d’aquesta població. El seu objectiu principal és datar amb més precisió el període històric en què s’origina i desapareix el poblat. Això ho podran fer gràcies a les ceràmiques i a la resta d’objectes trobats al llarg de les campanyes  d’excavacions que s’han dut a terme durant 23 anys.

Els investigadors se centren en zones ja excavades i en dues de noves on encara havien actuat. El curs passat van descobrir una segona porta d’accés al poblat i van decidir posar uns codis QR en el jaciment per facilitar que les persones que el visiten puguen conèixer de primera mà i sense l’ajuda d’una altra persona els descobriments que s’han anat fent al llarg de les 23 excavacions.

Les excavacions finalitzaran el 15 de juliol i hi participaran unes quinze persones, entre alumnes d’Història i Història de l’Art i investigadors de la URV.