L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació a Tortosa ha estrenat una nova exposició. Es tracta de ‘Figures’, feta exclusivament per alumnes del centre. En ella, s’hi poden veure autoretrats de cadascun. “Volíem plasmar i fer aterrar un exercici de classe que vam proposar als alumnes”, afirma la directora de l’escola, Pili Lanau.

La professora del curs, Maria Pons, ha explicat per què es va triar l’autoretrat per a ser el protagonista de l’exposició: “L’autoretrat venia perquè els obligava a ells fer un treball d’introspecció. Hi ha un treball respecte a qui soc. Hi ha molts aspectes que tenen a veure amb el llenguatge de generar imatges”.

L’alumna Cinta Bel ha explicat com ha elaborat el seu autoretrat de cos sencer: “Vaig jugar amb les textures i he fet tres part: per una banda, la part més càlida, que representa la meua vida afectiva. Després la part del mig que representen els meus arrels a les Terres de l’Ebre i la última és la més pedagògica que representa que és la pissarra on jo he treballat més de 30 anys”.

La mostra s’emmarca en el 70è aniversari de l’escola. “Volem mostrar totes les matèries, els llenguatges en els quals et pots formar en el context d’esta escola i nodrint-nos de col·laboradors que han passat per este centre”, ha explicat Lanau.

 

Autor: