La sessió plenària d’aquest mes de juny ha estat marcat per l’adjudicació de les obres de  reforç i millora del paviment de diversos carrers del municipi de Deltebre. El cost total  d’aquesta actuació s’eleva als 3.940.799,96€ i, conjuntament amb les inversions que s’estan  efectuant en aquests moments, i que ascendeixen a 2.500.000€, permetran pavimentar el  80% de les vies públiques del casc urbà de Deltebre amb una inversió del voltant dels  6.500.000€.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha subratllat que “la pavimentació del 80% dels carrers de  Deltebre ens permetrà dignificar les vies públiques, com també solucionar un problema que  és estructural, mitjançant una inversió històrica que és conseqüència de la gestió rigorosa que  estem efectuant des del Govern municipal”.  

El portaveu d’ERC Deltebre, Joan Alginet, ha detallat que “comparteixen els fons d’aquest  projecte, però no les formes”. En la mateixa línia, el representant del PSC Deltebre, Aleix  Ferré, ha explicat que “celebrem la pavimentació que es durà a terme, però no compartim que  esdevingui estratègia electoral”. La licitació s’ha aprovat amb els vots favorables d’Enlairem  Deltebre i les abstencions del grups d’ERC i PSC.  

El plenari també ha aprovat, per unanimitat, la proposta de Correbous 2022 de la Festa Major  de Deltebre, la Festa Major organitzada pel CD La Cava, les Festes del Barracot i la Festivitat  de Sant Miquel. En aquest punt, l’alcalde ha “agraït tota la feina que estan realitzant les entitats  que treballen incansablement per tal que les properes festes siguin inoblidables després de  dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia”. 

Mocions debatudes al plenari municipal 

En el marc del plenari municipal, també s’han aprovat les diferents mocions; Moció subscrita  per Enlairem Deltebre i ERC Deltebre, en defensa dels Jutjats de Pau, aprovada amb els vots  favorables dels grups impulsors i l’abstenció del PSC; Moció subscrita per Enlairem i ERC, en  relació amb l’aprovació del manifest de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació,  aprovada amb els vots d’Enlairem i ERC, i l’abstenció del PSC; Moció subscrita per Enlairem,  ERC i PSC, contra l’ocupació il·legal d’habitatges als municipis de Catalunya, i aprovada per  unanimitat; I, finalment, la moció subscrita per Enlairem i ERC per demanar al Govern  espanyol el finançament del reforç COVID escolar, aprovada amb els vots dels partits  impulsors i el vot contrari del PSC.  

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.