Els parcs naturals de Catalunya, tornaran a regular l’accés motoritzat en vehicles per evitar aglomeracions que puguin posar en risc l’espai natural. Aquesta regulació afecta el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports, que seguiran algunes de les pautes que ja es van imposar l’any passat. Amb això, s’espera protegir les zones amb vegetació i preservar la seguretat de la fauna que hi viu en aquests paratges naturals.

Al Parc Natural del Delta de l’Ebre aquesta regulació afecta a la Platja del Trabucador. Des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost només es podrà aparcar des de les 6h fins a 23h i estarà prohibit circular i estacionar des de les 23h fins a les 6h. Es por reservar l’aparcament per la web lotrabucador.cat

A la Platja de l’Eucaliptus s’han marcat sobre l’arena amb pals i cordes les zones d’estacionament per a controlar el pas de vehicles. El lloc disposarà de dos agents cívics per a reforçar la informació. A més, la platja disposarà d’una zona per a gossos lligats i una àrea de pesca. Des de l’Ajuntament d’Amposta es recorda que no es pot pernoctar, igual que en altres zones del parc. Pel que fa a Deltebre, l’ajuntament manté obertes la dues zones d’aparcament. Una a la platja de la Marquesa i l’altra a la Bassa de l’Arena. Durant els mesos de juliol i agost aquests aparcaments seran de pagament.

Al Parc Natural dels Ports, l’Ajuntament d’Arnes també regularà els vehicles als Estrets (per Biarmets) i al Toll del Vidre. A partir del juliol l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan també regularà l’accés als Estrets per Liberós i al Canaletes. Els aparcaments als voltants d’aquests indrets seran de pagament.

Autor: