L’Equip d’Atenció Primària L’Ampolla – Camarles – L’Aldea, amb el suport de l’ICS a les Terres de l’Ebre, ha organitzat aquest dijous la Jornada La Salut del Moviment, amb l’objectiu de promoure l’activitat física com un dels pilars de la salut de la població. Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya, les Terres de l’Ebre es troba a la cua pel que fa a nivells mínims d’activitat física saludable, amb un estancament en el seu creixement, des de 2016. A més a més, una tercera part de la nostra població passa més de 7 hores diàries asseguda, i quasi una quarta part no camina ni tan sols un mínim de 10 minuts diaris en els seus desplaçaments.

Patologies com l’obesitat o les limitacions per poder dur a terme activitats de la vida diària estan mostrant una tendència a l’alça, fet que, lligat a l’elevada prevalença de població de més de 15 anys amb problemes de salut crònics o de llarga durada, fan de l’exercici físic una necessitat urgent.

El principal ponent de la jornada, el doctor Joaquim Guasch, especialista en Medicina de l’Esport, ha recordat que practicar un mínim de 350 minuts setmanal d’exercici moderat pot reduir molt les probabilitats de patir malalties cardiovasculars o algun càncer. Per la seva banda, la directora L’Equip d’Atenció Primària L’Ampolla – Camarles – L’Aldea, Gemma Batlle, ha remarcat que per revertir aquesta situació és important que s’hi impliquin tots els sectors de la societat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.