El campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili ha estat una de les seus per a celebrar el congrés de la VI edició del programa Recerkids. Aquest projecte, promogut per la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu que l’alumnat de 5è i 6è de primària conegui de primera mà la ciència a partir de la recerca.

Carles Lozano, membre de l’equip de la Unitat URV Divulga: “És un orgull rebre escolars que participen en una iniciativa com aquesta que promou les activitats de recerca des de ben petits i que la culminen amb un acte en el qual presenten els seus projectes davant del jurat, que són investigadors de la nostra universitat. El que volem és animar-los que segueixin amb els seus estudis.”

Fins a Tortosa s’hi han desplaçat 8 escoles de la demarcació de Tarragona amb prop de 200 nens que han defensat davant d’un jurat la seva recerca i el treball que han preparat durant tot un trimestre. A més, també han pogut presenciar un espectacle científic.

Aquest any l’edició posava el focus en la biodiversitat i en l’impacte de l’acció humana en les aus. Per aquest motiu, la jornada ha acabat amb una visita guiada pel Delta de l’Ebre per així poder observar les diferents espècies d’aus.

Anna Llucià, integrant de l’organització de Recerkids: “El que creiem molt important és vincular aquesta recerca amb la universitat, per això es fa aquí. La finalitat és que ells vegin la recerca i la feina que es fa a les universitats. Creiem que les Terres de l’Ebre és l’entorn ideal per al tema escollit, ja que podran observar de primera mà un entorn tan privilegiat per les aus.”

A aquest programa s’hi han adherit 90 escoles amb més de 3.200 nenes i nens d’arreu del territori català.

Autor: