La sessió plenària d’aquest mes de maig ha estat marcada, entre d’altes punts, per l’aprovació de la  licitació de les obres de canalització i bombament del Préstamo, i d’inici del Passeig del Carrilet. En  aquest cas, es tracta de les obres de la primera fase i de la primera etapa, la qual compren el tram entre  la gasolinera Bon Àrea i el Camp Nou.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “una vegada aprovat el projecte, aquest és el primer  pas per començar a solucionar una problemàtica estructural, el desaigüe del Préstamo, que s’accentua  encara més a causa del canvi climàtic i de les abundants tempestes que darrerament ens afecten”. La  licitació, que s’eleva als 2.446.853,39€, ha comptat amb el vot positiu d’Enlairem Deltebre, i amb les  abstencions d’ERC Deltebre i PSC Deltebre.  

En el marc del plenari també s’ha fet balanç del primer any de gestió de la Síndica de Greuges de  Deltebre, Rosa Vandellós, la qual ha explicat que durant aquest temps ha realitzat 15 actuacions, entre  queixes, consultes, demandes i actuacions d’ofici. La figura de la síndica de greuges és un servei a  l’abast de totes les persones amb l’objectiu de vetllar pels seus drets davant l’administració municipal,  o dels organismes que depenent d’aquesta administració.  

Finalment, el plenari també ha aprovat, amb els vots d’Enlairem i ERC, i l’abstenció del PSC, la proposta  de modificació de la plantilla que comporta la regularització de part del personal de l’Ajuntament de  Deltebre atenent a la darrera normativa publicada pel govern de l’Estat. A nivell de mocions, s’ha  aprovat una moció subscrita per Enlairem Deltebre i ERC Deltebre per aclarir els fets de l’espionatge  contra el moviment independentista català. La moció ha estat aprovada amb el vot favorable dels grups  proposants, i l’abstenció del PSC Deltebre. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.